WE ARE SOLVERS

WE ARE SOLVERS

– we take innovation personally –

Cunoaste oamenii din spatele solutiilor castigatoare care sculpteaza lumea si cere-le opinia in dilemele si provocarile tale

we-are-solvers-open-innovation-consultants-crowdsourcing

Odata cu evolutia exploziva a tehnologiei au aparut si noi oportunitati. Lumea se schimba iar tehnologia nu se mai reduce demult doar la un instrument de comunicare, a devenit un adevarat pod intre probleme si solutii. Probleme vechi isi gasesc in sfarsit rezolvarea, mai repede si mai bine.

Pe de alta parte, insa, apar probleme noi si asta inseamna noi provocari, iar pentru organizatii, sistemele educationale si guverne mai inseamna si nevoia de-a avea alaturi oameni deschisi, flexibili si pregatiti pentru a naviga intr-o lume din ce in ce mai complexa.

In open innovation organizatiile lumii isi externalizeaza o parte din probleme pentru a putea atrage oameni din toata lumea pentru cea mai buna rezolvare a lor. Solutiile alese sunt premiate, unele se implementeaza, altele nu inca, mai petrec o vreme in cercetare.

Cine sunt oamenii care isi dedica timpul, energia si cunoasterea rezolvarii problemelor organizatiilor profit si non-profit? Din ce tari vin ei? Ce ii motiveaza sa munceasca pentru “speranta de-a fi platiti” (cum foarte bine a punctat unul din solveri)? Ce parere au despre open innovation, care sunt avantajele si dezavantajele, despre acest model bazat pe meritocratie si despre viitorul acestei piete? Care sunt mesajele pe care solveri din toata lumea le transmit recrutorilor, angajatorilor, liderilor, sistemului educational si initiatorilor platformelor de open innovation?

Fiind parte a comunitatii de problem solvers premiati inca din 2010, din prima clipa mi-am dorit sa explorez mai mult aceasta noua lume din doua motive principale: sa descopar mai multe, sa invat mai mult si sa contribui la aducerea in atentia  organizatiilor atat a acestei oportunitati care este open innovation, cat si a solverilor, profesionisti extrem de bine pregatiti, creativi si competitivi, consultanti alternativi cum mai zic eu.

La finele lui 2015 contextul mi-a permis sa pot scoate din sertarul cu dorinte aceasta veche idee. La inceputuri visam sa fac un documentar pentru ca mi-ar permis sa abordez mai multe unghiuri si sa scot la suprafata fascinatia open innovation-ului si efectele lui secundare, multe absolut surprinzatoare; sa plec dupa ei, sa iau urma organizatiilor care i-au premiat, sa fac poduri intre ei, etc Insa o abordare de genul asta, de sci-business and travelling show, ar fi implicat suportul unui producator, un buget mai mare, un timp si mai lung de asteptare. 

Asa ca atunci cand am putut, am demarat cu ce am avut la indemana si am facut o prima serie de intalniri virtuale filmate cu cativa dintre ei, sapte dintre cei mai vechi si mai buni din lumea asta noua. Eu am fost gazda si intreg proiectul a fost facut de mine si de Cristina, sora mea si partenera mea la toate muncile de creatie, design concept si management. 

Cu ocazia asta am lansat si un serviciu de consultanta alternativa pentru organizatii si entitati guvernamentale, dar si un canal de recrutare unde head hunterii se intalnesc cu provocarea de-a vîna la urmatorul nivel.

Momentan intalnirile sunt prelucrate si incarcate la aproape toata durata lor reala, urmeaza cu timpul sa extrag din ele parti mai scurte pentru punctarea diverselor teme.

Puteti viziona materiale pe site-ul proiectului: We Are Solvers. Exista incarcate si versiuni audio, curand si scriptice. 

Sper sa gasiti informatii interesante in material si noi oportunitati personale si de afaceri.

Daca aveti intrebari si ganduri nu ezitati sa le lasati aici.

Vizionare placuta!

Georgia 

P.S. Pentru entertainment va las mai jos un teaser creativ pe care apucasem sa-l fac inainte sa incep aceasta productie, anticipand probabil ca nu voi mai apuca sa fac si un demo in timp util.