Ți-e frică să te uiți în tine acolo unde ai privit mereu doar cu coada ochiului pentru că nu știi ce vei găsi.


Ți-e frică să te uiți în tine acolo unde ai privit mereu doar cu coada ochiului pentru că nu știi ce vei găsi.

Ne-am predefinit un plan fix de viață, dar dacă privind în unele rădăcini ale naturii noastre ne vom afla și vom descoperi ceva despre noi care ne va da planul peste cap?

Asta este o întrebare pe care frica a născut-o și nu va fi niciodată întrebarea corectă, cea deschizătoare de drumuri și posibilități. E o întrebare închisă care nu duce nicăieri, ba dimpotrivă, doar (te) înfundă.

O întrebare mult mai interesantă este: dacă planul meu e de milioane de ori mai slab și mai puțin ofertant decât ce plan mi-aș face confruntându-mă acolo unde n-am îndrăznit? Sau dacă îmi pot îmbunătăți substanțial planul și acțiunile cu această nouă cunoaștere?

Este un act de iubire față de tine să-ți îngrijești rădăcinile, iar ca să poți face asta trebuie să cobori în ele, în necunoscutul din tine. Necunoscut pe care îl percepi ca întuneric doar pentru că ești prea departe ca să vezi, nu înseamnă automat și rău.

Ce este iubirea dacă nu puterea care îți arată adevărul și te ajută să-i supraviețuiești? Și dacă nu începi cu tine și n-o crești în tine, ce ai avea de oferit și cât de departe ai putea ajunge?

Georgia Mihalcea

Ți-e frică să te uiți în tine acolo unde ai privit mereu doar cu coada ochiului pentru că nu știi ce vei găsi.

Lucrurile pe care le știm despre noi dar pe care nu le-am abordat încă sunt cele care ne îngrozesc cel mai tare, o groază care ne menține în stare de neînsuflețire și neîntregire. O stare agonizantă în care puterile noastre nu se pot coagula pentru că nu ne cunoaștem încă până la rădăcină, iar pe calea asta nici schimbările pe care ni le dorim nu se produc. Nu ne putem cataliza la intensitatea necesară activării întregului nostru potențial emoțional, mental și spiritual.

Ne-am predefinit de tineri un plan fix de viață în care trăim în stări intermediare și intermitente (dacă am ajuns să-l împlinim) sau la care nu vrem să renunțăm după atâta drum, astfel că în unele locuri din noi nici nu se pune problema să…

View original post 1,157 more words

Advertisements