Te judeci și te învinovățești din mândrie, nu din smerenie. Automat, faci la fel și cu ceilalți.


Cel mai greu este să ierți un om căruia nu-i pare rău. Poți schimba lumea dacă reușești.

Spinul pe care ți-l lasă în inimă și în sistem un om care ți-a fost piatră de cădere este cel mai greu de scos din sistem. E un spin gigant prin care sângerezi constant, este o rană deschisă care îți poate induce complicații dintre cele mai mari, de la sănătatea psihică și fizică, înrăire și înveninare, până la alegeri dintre cele mai nefericite.

Aici nu mai e vorba de iertarea dușmanului, ci de iertarea unui dușman batjocoritor. De iertarea unei legiuni de draci care l-au luat prizonier cândva, după o alegere sau întâmplare nefericită sau rugăciune uitată, legiune care îl transformă pe acel om într-un pericol social. Uneori, cât se poate de conștient.

Georgia Mihalcea

Te judeci și te învinovățești din mândrie, nu din smerenie. Automat, faci la fel și cu ceilalți.

Când te judeci și te învinovățești nu-ți pare rău, ci îți hrănești ego-ul, vanitatea. Astfel, îți crești problemele și te adâncești mai mult în crize și conflicte, generând și amplificând pierderi, uneori până dincolo de tine.

Având reflexul optimizării proceselor și al sistemelor (al operațiunilor) încă din copilărie, când mi-am început viața în câmpul muncii și mai apoi din afaceri, la nivelul interacțiunilor umane m-au interesat mai rar de ce-urile din spatele lucrurilor, mi-a fost întotdeauna mult mai util și mai benefic să urmăresc modul de operare al acțiunilor față de propria mea persoană și față de ceilalți. Ca un film, cadru cu cadru. Iar mai apoi, mutând ‘camera’ în diverse unghiuri, pentru a lărgi perspectiva.

Urmărirea proceselor și a mecanismelor sistemelor, a modului în care operăm ca entități și oameni mi-a oferit…

View original post 1,340 more words

Advertisements