the ultimate karmic experience


Este intalnirea dintre cel care nu mai are nimic de pierdut si cel care are totul de pierdut.

Traim vremuri in care nu se mai lupta binele cu raul. In zilele noastre luptele se duc intre alienati si nealienati (inca). Nu mai ai optiunea sa ocolesti raul, nu-ti mai ramane decat sa-l infrunti sau sa-l ingadui. Nu mai exista zona de confort unde sa fugi, sa ascunzi gunoiul sub pres si sa inchizi ochii.

De data asta, campul muncii mi-a dezvaluit un nou nivel al lipsei de masura din fiinta umana, ceva ce pana si pentru unul ca Fellini ar fi (fost) o mare provocare.

Unul care nu mai are nimic de pierdut cu unul care are totul de pierdut isi sunt oglinda intr-un fel cat se poate de straniu, la nivelul naturii umane.

Cel care nu mai are nimic de pierdut vede in celalalt iadul din care a scapat si atunci fricile scot iar capetele din rarunchi. Lupta lui este cu sinele.

Cel care are totul de pierdut vede in eliberarea celuilalt iadul in care este, ceea ce-i scoate la suprafata frustrari, neputinte si virulente dintre cele mai extreme. Lupta lui este cu celalalt.

Intalnirea dintre cel care nu mai are nimic de pierdut si cel care are totul de pierdut e un tip de ciocnire in care nimicul primului e totul celuilalt, in care cele doua notiuni se suprapun.

Este o intalnire dincolo de care totul se schimba din nou.

Este una dintre cele mai neplacute interactiuni umane, insa in acelasi timp este si o mare oportunitate de-a te mai cuceri un pic si un fascinant studiu de caz.

There is some good in the worst of us and some evil in the best of us. When we discover this, we are less prone to hate our enemies.

– Martin Luther King, Jr.