Bad timing


bad_timingO traducere mai indulgenta si mai dezbracata de nuante ar fi lipsa de sincronizare. Dar daca imi arunc un ochi in samburi, ar fi vorba despre incompatibilitate, de fapt.

Ma uit in arhivele mele si daca ar fi sa pun un nume sertarului meu cu relatii, care sa cuprinda esenta lor, numele ala ar fi bad timing.

M-am tot intrebat in anii mei doar cu mine, in care scopul meu principal a fost sa ma decojesc de motivatii si intentii mai putin corecte pentru care as putea alege complet gresit sa imi investesc timpul, viata si emotiile langa cineva (frici, singuratate, nevoie de afectiune, slabiciuni, tot felul de presiuni, etc), ce inseamna de fapt acest bad timing si de ce face o diferenta atat de mare intre esecul si succesul unei relatii.

La inteligenta nimeni nu era mai prejos, umorul mergea brici, sexul ca uns, multe interese erau comune si totusi un singur element a facut toata diferenta: bad timing.

Hm…Nu e chiar asa.

Daca ma gandesc la sex, nu este adevarat. Animalul mergea ca uns. Doar ca animalul intotdeauna merge ca uns, intr-o masura mai mare sau mai mica, atunci cand se trezeste sau e provocat. Nu e prea inteligent daca e lasat de capul lui. E treaba de instinct si atat. O chestiune ce tine exclusiv de chimia trupului. Si nu putini sunt cei pe care ii conduce trupul in viata si apoi da cu ei de toti peretii, sufleteste si spiritual vorbind.

Partea de care eu aveam nevoie cu adevarat nu mergea deloc. Iar sexul nu minte niciodata, acolo omul e cine e el, decojit de orice artificiu si masca. Iti dai seama de adevarul dintre tine si celalalt din tot felul de detalii: pozitii, felul atingerilor, fiecare respiratie si privire, de cum e inainte, de cum e dupa. Iti dai seama acolo de cat de conectat e celalalt la tine, dar mai ales de cat de dispus emotional. Sarutul, odinioara pentru mine vital, a incetat sa mai existe, i-am ingaduit disparitia, tandretea, vitala si aia, la fel si tot asa…pana a devenit totul just another hardcore episode mascat de tot felul de iluzii si cuvinte excelent articulate si brodate, perfecte pentru umplutura.

Semnalele erau si clare si evidente. In loc sa ma simt plina, ma simteam tot mai goala. In loc sa ma simt fericita si plina de vitalitate, ma simteam depresiva, extenuata si insingurata. Era clar ca sunt pe o cale complet aiurea si departe de cine sunt eu si de mine. Ce dracului cautam acolo si cum am ricosat asa de rau?

Intr-o zi m-au apucat nervii aia mari pe mine si am dat CUT. Am decupat cu sange rece tot ce ma lega aiurea si degeaba, am inchis toate cercurile lasate deschise din tot felul de slabiciuni si exagerari, mi-am facut curatenie luna in viata si in inima si am pornit in cautarea mea. Ziua aia a fost lunga. A durat cativa ani.

Dupa multi ani, am pus laolalta raspunsul care are cel mai mult sens pentru mine, privind acest bad timing.

bad-timing

Bad timing inseamna diferente prea mari intre nivelurile trezviei din constiinta fiecaruia.

Peste diferente atat de mari nu ai cum construi poduri. Nu are legatura cu niciun context, stare si moment de viata nefavorabil. Toate astea sunt rezolvabile.

Bad timing nu este o raceala care trece in cateva zile, saptamani, luni sau o variatie emotionala. Este pur si simplu o stare de incompatibilitate la un nivel cat se poate de fundamental si are o durata nedeterminata. Deseori, este o stare de fapt ireversibila, de nerezolvat.

Incompatibilitatea intre nivelurile de constiinta naste incompatibilitate intre viziunile de viata si de a fi, intre alegeri. Bad timing inseamna in esenta ca mergem pe drumuri diferite, uneori paralele, iar in extremis, pe drumuri necoplanare. Pur si simplu nu avem ce cauta impreuna, nu e nimic de incercat aici.

Si mai e un element care da semnalul cat se poate de clar ca discutam de-un bad timing relationship: oamenii isi dau roluri nasoale unii altora: de pampers, de batista, de sac de box, de terapeut, de pansament, de duhovnic, de detectiv, de oracol, de fuck friend, de umplutura si tot asa. Roluri secundare sau mai rau, de figuranti.

Ca sa nu jigneasca/raneasca, adauga: special. Special pampers. Special fuck friend. Special umplutura. Si falseta sefa e aia cu special love story.

Cand ai o colectie impresionanta de bad timing stories, ca mine, ajungi un pic expert si stii ca such a story it’s just another cheap drama.

…si mai stii ca orice alt rol in afara de ala principal, iti vine mic. Pentru restul rolurilor exista specialisti, fraieri, frecatori de menta si lumea larga. Iar tu nu mai poti juca in roluri care iti garanteaza Zmeura de Aur. O fi ea de aur, dar tot the worst film and performance ramane.