cine n-are inhibator sa-si ia: a fi politically corect


Politically-CorrectExpresia asta care-mi inroseste ochii pe feed, politically corect, ma face sa-mi vina sa ma dau cu capul de stalpi si de copacei. Izolat, bineinteles. Intr-o padurice. Sa stiu doar eu.

In pauze de lucru unde trebuie sa-mi folosesc mai multe parti din creier deodata, mai imi vine asa cate un chef de una mica in functie de ce-mi mai aduc aminte cand apas butonul de brain wash. Ca postarea asta, de exemplu.

Citeam din zbor cuvintele mesterite ale unui autor de gen masculin in trup, adorat de cititoare si fascinat de rasa feminina, ca femeia nu e bine sa fie chiar asa de politically corect…ca inhiba.

In cuvinte mai romanesti: draga, mai las-o in p**a mea de corectitudine ca parca prea te respect mai mult decat imi vine sa te f*t si stii cum e…e bine sa fie cu ardere multa. Hai sa nu alteram prea tare jocul seductiei.

Insa domnul isi asternuse gandurile artistice in contextul respectului pentru femeie si al ideei de femeie ca o creatura minunata si demna de toata iubirea si consideratia.

Apoi politically asta nu prea inteleg eu ce cauta langa corectitudine, in sensul de a fi al omului. E o treaba ce tine de cadru legal, de norme, care azi sunt unele, maine sunt altele. Ori corectitudinea este mai mult decat atat.

Dar sunt de acord cu domnul respectiv, pe undeva, respectiv la nivelul constatarii, pentru ca intr-adevar, corectitudinea inhiba ca naiba. Chestia e ca ii inhiba p-aia care vor s-o scalde cu tine si s-au dat peste cap la impactul cu tine. P-aia politically incorect, cel putin pentru o vreme.

Omeneste si de inteles sa ai episoade de derapaj si incorectitudine. Ni se intampla tuturor cel putin o data. Suntem oameni. iar indreptarea in sine si cristalizarea sunt procese, necesita timp. Insa daca asta e tot ce e intampla, e deja pattern. Life style. Si nu stiu ce legatura are cu libertatea, cum prea multi zic, pentru ca esti de fapt captiv intr-un mindset, motivul pentru care probabil te-ai si dat peste cap la impactul cu ceva din afara / diferit de acel mindset.

Fireste, exista niste margini care-ti iti revendica si compromis si nu e prea usor, iti trebuie mult curaj si tact, pentru ca acest compromis, prin natura lui, este revendicativ si iti cere noi compromisuri in episoadele urmatoare. Partea buna e ca poti oricand schimba directia.

In esenta, nu sunt de acord cu acest autor. Cele mai ardente trairi si cele mai frumoase si reusite relatii sunt intre oamenii corecti si care se straduiesc sa faca cat mai curat si mai bine lucrurile unul in raport cu celalalt.

Intre doi oameni de-un soi pe pagina corectitudinii si care isi vor binele, pasiunea e efectul iubirii, iar intensitatea ei si ceea ce creste intre cei doi oameni depaseste mult imaginatia si asteptarile fiecaruia. Jocurile seductiei se fac acolo unde este cel mai safe, in interiorul acestui cocon care este iubirea intre doi oameni.

Cine isi doreste sa fie doar dorit, atins sufleteste si consumat fara a fi si iubit? De ce sa vrei asta? Si de ce sa crezi ca cineva si-ar dori asta ca sa invoci corectitudinea ca inhibator?

Cred ca unii cuvantatori ar trebui sa mai ia o pauza si sa mai si traiasca un pic.

P.S. nu e inhibitor