Cateva oportunitati…pentru cautatori


 

Nu pot sa dorm la tura asta, asa ca am citit stiri si apoi m-am gandit sa las aici cateva oportunitati pentru cei care cauta si care conecteaza puncte ca sa mai faca pasi in viata lor, pasi complementari cu joburi de care n-au chef si care poate, cine stie, sa-i apropie mai mult de joburi de care au chef…sau pur si simplu ca hobby sau din placerea de-a face lucruri creative sau de-a incerca ceva nou…sau de-a face niste bani in plus. 

Publicitate si Marketing: Creative business writing

http://www.sloganslingers.com

Aici oamenii cu inspiratie, cu un pic de talent in condei si un gram de simt de marketing pot face sloganuri pentru diverse afaceri mai mari sau mici de prin toata lumea contra unor sume de bani (sloganuri de firma, de campanie, de eveniment, de produs, etc). Premiile nu sunt mari, concurenta e maricica si internationala, dar nu devastatoare si cine e bun…aduna.

Site-ul mi-a fost recomandat foarte recent de unul din prietenii mei solveri. Mai particip si eu din cand in cand :)

Film: Concurs international de scenarii de film

http://www.bluecatscreenplay.com/rules-guidelines/

S-a deschis zilele trecute sesiunea pe anul 2015 si se primesc in concurs scenarii de film de scurt si de lung metraj in limba engleza. Castigatorul si finalistii incaseaza premii frumusele in bani pentru statutul de debutant si au sansa sa-si produca filmele. Concurenta este crancena. In editia de anul trecut, la lung metraj unde am participat si eu au fost in concurs peste 4.000 de scenarii de film. Dar asta e un detaliu pentru cine vrea sa razbata si nu se intimideaza ca esueaza de 100 de ori pana reuseste o data. 

Mai sunt si alte surse, dar asta e una destul de interesanta, pentru ca scriitorii primesc si analiza scenariului si e un punct bun de plecare, inclusiv pentru noi cautari si explorari…si imbunatatiri. E un punct de pornire care te ajuta mult la navigatie in continuare.

Proza scurta (flash – foarte scurta de maxim 100 cuvinte):

http://www.museodelapalabra.com/en/short-tales-contest/4-edition/participation-form

Aveti dreptul sa trimiteti 2 scrieri, proza scurta de maxim 100 de cuvinte in una din cele 4 limbi acceptate in concurs: engleza, spaniola, araba si ebraica. Castigatorul si finalistii primesc premii in bani generoase, concurenta este devastatare. Numai anul trecut au fost peste 20. 000 de scrieri. Dar asta nu e motiv de intimidare.

Probleme organizationale si din zona stiintelor

www.innocentive.com

Aici rezolv eu probleme lansate de organizatii de prin lume sau de common good. Premiile pentru solutiile castigatoare sunt frumusele si garantate, unele sunt cu transferul drepturilor intelectuale, altele fara. Concurenta este la fel de salbatica, doar ca fiind o zona mai stramta, destinata problemelor de cercetare si de afaceri sau de probleme operationale din zona organizationala (profit sau non-profit) nu este de nivelul miilor si zecilor de mii, ci doar al sutelor.

Exista si probleme cu spectru mai larg si oricine poate avea o idee, iar daca reuseste sa o structureze intr-o buna prezentare – are toate sansele.  Eu particip destul de des, a devenit parte din stilul meu de viata si din cand in cand mai si castig :)

Pentru scriitori: Amazon Breakthrough Novel Award

http://www.amazon.com/Breakthrough-Novel-Award-Books/b?ie=UTF8&node=332264011

Asta e un concurs cu miza foarte mare pentru carti scrise in limba engleza. Genuri: General Fiction; Mystery and Thriller; Romance; Science Fiction, Fantasy and Horror; Young Adult.

Eu zic ca nici ideea unei traduceri specializate din romana in engleza nu e de lepadat. Merita incercat.