zi de online


1 mai a fost zi de citit tone de trends and news, de raspuns unei japoneze chimiste din Tokyo care vroia sa devina parte din comunitatea openOI.org dar care nu citise bine despre ce e vorba si se pripise, de postat thread-uri sensibile si iritante pentru Innocentive in grupul de wining solveri de pe LinkedIn unde am eticheta de “trouble maker”, de vazut ce mai e pe twitter si de comentat pe facebook pe alocuri, in romana la postarile in engleza si in engleza la raspunsurile in romana.

Odata, intr-un hot topic pe grupul LinkedIn intre solveri si un angajat Innocentive pe tema unor probleme mari care ne afectau negativ si care trebuiau rezolvate demult….s-a gasit un influencer de la ei sa coboare in jungla noastra si sa ne zica pe ton de conferinta, academic kind of speech: “Solvers satisfaction is our top priority this year. Stay tuned.”…asta in conditiile in care de 4 ani nu misca un ac iar exploatarea si erorile de sistem si umane sunt in floare…de ne dau lacrimile.

Unii mai submisivi cu autoritatile au inceput sa-si scoata periutele, iar independentii am inceput cu başcăliile ca sa nu ne enervam mai rau.

I-am raspuns: “I stay tuned since 2010. Take your time.” Instant au inceput sa apara si altii de prin toate colturile lumii care nu mai comentau nimic decat ca “I stay tuned since 2009” “I stay tuned since 2012″ ” I stay tuned since 2010″. (nu mai stiu daca asa e bine gramatical, revin dupa ce dorm)

Influenceru’ n-a mai aparut niciodata cu nicio replica, iar ei nu au schimbat nimic de atunci, bineanteles. Dar noi, solverii, continuam sa presam…tot bineanteles. Adica eu si cu inca cativa din peste 1,000 cu mai multe solutii premiate dintr-o comunitate de peste 200,000 …restul …cred ca sunt masochisti. Din cand in cand mai cedeaza si ne mai alegem si noi cu cate o mica imbunatatire. Nu ne foloseste la nimic…pt ca sunt oscioare pe care le mai arunca ca sa fim si noi mai silentiosi si nu sunt din setul celor care ne dor pe noi tare…dar e chestiune de principiu sa nu ne oprim pana nu se mai indreapta din inechitati si inegalitati. Pe drumul neopririi am ajuns sa facem si openOI. Cine stie unde o sa mai ajungem ?

***

Azi am citit ca termodinamica i-a inspirat pe unii sa faca niste pahare de cafea digitale care iti spun cand e bine sa-ti bei cafeaua ca sa nu te frigi si care au un ecran unde iti poti incarca ce poze sau chestii de duh vrei si in timp ce-ti bei cafeaua sa ruleze alea si sa te faca fericit. Si ca sa fie o tampenie totala, se mai numeste si Muki.

***

Apoi ca multi angajati din serviciile de spionaj americane isi deschid companii pe cont propriu, de success…normal. Strang sute de milioane in timp record sa-si finanteze “start-up”-urile si devin lideri de piata tot in timp record…tot normal. Realitatea si provocarile din ziua de azi defazeaza mult ce invata lumea pe la mastere si MBA-uri.

***

Apoi …ca oamenii de stiinta au descoperit ca ne raman urme de ADN de la tot felul de neamuri si stramosi, de unde si tot felul de frici, panici, anxietati si alte tulburari emotionale si psihice care nu stim de unde vin. Deci treaba din religie cu plata pentru porcariile stramosilor nu e chiar o balarie totala de ,,habotnici” …cum au ajuns sa fie etichetati aia care mai vorbesc de Dumnezeu si Scripturi din cand in cand.

…sau treaba cu tendintele autodistructive…oarecum firesti in conditiile astea, fiinta repinge ce nu-i al ei…ca doar vrea sa traiasca viata ei proprie si nu a mamei, a vreunei bunici labile emotional sau a unui stramos terifiat sau posomorît. Caz in care autodistrugerea devine cea mai buna “optiune” avand in vedere ca in ipoteza asta ea e automata si naturala, ca merita orice durere si risc ca sa elimini ce nu-i al tau si sa te gasesti pe tine…si astfel sa nu duci o viata care nu te implineste sau care te sufoca, o viata care nu te implineste si care nu te face fericit. Poate m-am dus prea departe pentru stiinte si nu m-am straduit sa o gandesc in mai multe planuri…dar are sens si asa negandita prea tare.

Mi-a placut la nebunie pozitia fata de Dumnezeu a unui super cercetator chimist roman cu care am avut privilegiul sa interactionez si care are 70+ de ani: “Dumnezeu este un lider. Cand a fost Big Bang-ul, Dumnezeu – ca un adevarat lider ce este, s-a pus in spatele fiecarui lucru si fir de praf”

Mi-a placut si motto-ul unui super medic generalist de la noi si pe care in cercul de prieteni il numim Dr.House, motto pe care l-am regasit intr-una din cartile lui privind medicina plantelor: ,,Inteligenta fara iubire este perversitate. Credinta fara iubire este habotnicie.”

***

…apoi mi-am bagat nasul in ce muzici si poze mai postau prietenii si familia din tara din mini-vacanta de 1 mai.

…apoi am ascultat un cover live facut de Pink – “What’s up” de la 4 Non Blondes si care mi-a super placut si energizat …si mai incolo mi-a venit pofta de-un ardei rosu modificat genetic si de un castravete…si sa vad oceanul si sa ma uit in ochii soarelui.

***

unele asteptari te modifica genetic.

***