fluturele


 

Si intr-o zi a inceput lectia iubirii neconditionate…sau a iubirii. O epoca de 10 ani fix. A inceput cu fluturele si s-a terminat tot cu fluturele.

Pe fluture l-am iubit asa cum iubesti fluturii.

Indiferent in ce stare de spirit esti, doar cand il vezi, tresari cu mirare si te bucuri, te luminezi si incepi sa alergi printre flori si fan. Ii iubesti libertatea, ii adori culorile si diversitatea si il lasi sa faca ce vrea, fara sa te atingi de aripile lui ca sa nu il frangi cu necunoasterea ta. Puterea lui sta in propria-i fragilitate. Dumnezeirea lui, in pofta pe care ti-o face de viata. Poate l-ai vrea pentru tine ca sa fii si tu mai fericit, poate si el te-ar vrea pentru el tot ca sa fie si el mai fericit, dar nici tu n-ai avea habar cum sa nu-l frangi si nici el n-ar avea habar cum sa nu te însingureze.

Prin el am aflat despre lume, despre tari si despre mari, despre oameni, despre culori si despre soare. Zburase peste tot si mi-a adus culori si mirosuri din taramuri necunoscute si nestiute pe aripile lui. Mi-a facut o sete de zbor, de cunoastere si de libertate atat de mare incat mi-am pierdut linistea.

Ne-am fost prieteni un an, ne-am iubit o luna, dupa care ne-am inchipuit ca ne-am putea iubi o viata. El a plecat pe taramul lui si m-a asteptat acolo. Eu am luat bilet. In ziua plecarii, l-am anulat. O forta nevazuta sau inchipuita mi-a zis “Nu pleci!”. Si n-am plecat.

A suferit. Am suferit. A tacut. Am tacut. A zburat. Am zburat.

Au trecut 10 ani. 

Intr-o zi, aceeasi forta nevazuta sau inchipuita m-a trimis in taramul lui. “Du-te la fluture!”, mi-a zis. M-am dus. Frînta intr-un fel. Si l-am regasit. Frînt in alt fel.

Si dupa bucuria de o clipa a regasirii a inceput sa ruleze a beautiful mind si eu eram ultima aleasa la casting ca sa figurez in ultimele 3 secunde.

Cele mai nemiloase 3 secunde. In care o forta cruda a pus in palmele mele viata si libertatea fluturelui. Asa cum mai pusese multe in trecut, cu aceeasi cruzime. In noaptea aia de primavara cand l-a rapit abisul dupa ce mi-a zambit solar si mi-a zis noapte buna, iar cateva ore mai tarziu vidul inchis ermetic al abisului mi-a tiuit in capul inimii si m-a trezit.

Traieste. A zburat din nou. In alta parte. Mai liber. Mai bine, parca.

Traiesc. Am zburat din nou. In alta parte. Mai libera. Mai …bine, parca.