pe marginea lumii


Sunt zile cand ma prabusesc in mine.

Sunt dimineti cand ma trezeste inima de tare ce imi bate. Asa dintr-o data. Cu noaptea in cap. Cum a fost azi pe la 4-5. Am deschis ochii brusc, am ramas uitandu-ma in tavan si am stat asa…asteptand-o sa se domoleasca. Imi sparge timpanele si e atat de violenta incat sunt sigura ca intr-o zi imi va spinteca pieptul ca sa iasa afara. Sa isi intinda aripile si sa zboare.

Sunt nopti cand visez. Ieri sau alaltaieri am avut cel mai frumos vis din ultimii peste zece ani, un vis in care nu mai era atat de tenebros totul, in care eu nu mai umblam prin catacombe si in care paraliziile mele din somn ramaneau in urma. Ceva vital se intamplase pentru mine: tu. M-am trezit. De fapt, nu stiu daca m-am mai trezit. De fapt, nu stiu de ce m-am mai trezit.

Dar m-am trezit. Din nou.

Ma intind pe nisipul negru care imi spinteca talpile de cat de tare frige si nu pot merge pe el. Dar merg. Merg apasat, cu toata talpa..de la calcai si pana la ultimul deget. As putea sa imi pun papucii. Dar nu vreau. Nu vreau. Sa friga. Ma asez undeva. Oceanul ma adoarme. Simt soarele cum imi arde pielea si ii spun: Topeste-ma. Topeste-ma si fa ceva mai bun cu mine sau pe cineva mai bun din mine.

Urc dealul catre casa. E abrupt ca naiba. Ajung acasa. D-abia mai respir. Am frisoane de la soare. Beau un pahar cu apa. Ma asez pe pat si ma prabusesc instant intr-un somn adanc. La un moment dat ma trezesc. Din nou. Nu stiu unde sunt, de ce…imi ia o vreme sa ma dumiresc. Chiar daca ma dumiresc cu nume si numere si locuri, de fapt nu ma dumiresc. Nu stiu nimic. Nu inteleg nimic.

Ziua de ieri m-a amutit. La ce bun o sentinta care recunoaste adevarul, dar nu face si dreptate? O zi prea greu de dus dintr-o data si-o bucata, care nu vrea sa incapa doar in pielea si timpul ei. O zi calica de zile noi. Nu ii dau nimic. Sa faca implozie.

Imi arunc hainele de pe mine si ies val vartej. Merg pe un culoar lung. Sunt in apa deja. In piscina comunitara.

Sunt singura. Plutesc cu fata in sus. Soarele apune in fata mea. Apa e calda. Aerul e racisor. Noaptea se lasa silentios. Nu ies. Nu vreau. Sa se lase.