Dimineata


…cu soare albastru, plaja neagra si luna galbena…

Mai sunt putine ore si o sentinta a unui judecator imi va desparti ireversibil trecutul de prezent si de viitor. Ultima sentinta dintr-un lung sir de batalii. O hartie, in cele din urma. Cateva cuvinte vor spune ce se va intampla cu ultimii mei 7 ani, ce-au insemnat ei, unde se duc si vor determina intr-o oarecare masura ce va fi de acum inainte, ce se mai pierde, ce mai ramane.

Este una din acele dimineti cand ma ia prin surprindere faptul ca m-am mai trezit o data pe lumea asta.

soare albastruDeschid ochii. Vad un soare albastru si aud linistea de dimineata. Nu pentru ca e soarele albastru, ci pentru ca perdelele din casa asta noua sunt albastre. Multumesc si dau slava Domnului pentru ca imi mai ingaduie inca o zi aici, pe pamant.

Fac cafeaua si ma gandesc inca o data ca ar trebui sa ma despart si de ea, dar parca inca nu-mi vine. M-am despartit de atatea si atatea si cafeaua de dimineata e una din marile mele placeri. Sa mai fie o data.

in stanga
in stanga
in dreapta
in dreapta

Ma duc la geam, trag perdelele, inspir aerul tropical de dimineata si privesc incolo si incoace: in stanga vad oceanul, in dreapta vad muntele.

Inspir adanc, tin si tin si tin…parti din mine parca sunt inca vii, imi spun.

Trilioane de ganduri roiesc in jurul mintii mele precum niste elicoptere de razboi: panici, frici, indoieli, ezitari, clatinari, deznadejdi, retrageri, probleme de rezolvat, lucruri de muncit, chestii de discutat si…si… S-au pornit asa, de indata ce am deschis ochii si au devenit din ce in ce mai zgomotoase. Nu le las sa aterizeze si sa-mi tortureze ziua…Nu pot rata zilele in stilul asta. Nu pe toate, cel putin. Bineanteles ca nu se duc, stau acolo si vaneaza o clipa de slabiciune si vulnerabilitate …dar nu le ingadui. Suntem care pe care.

Revin la cafea, la ziua de azi, la muzici, la soarele albastru, la fondul diminetii, la muncile mele, la sperante, la plaja neagra care ma asteapta si la… Am pierdut si azi, pe-o parte….un gand mi-a zburat deja si trage cu viteza si putere dupa el si peste mine un val de alte ganduri….yellow moon…yellow moon…why you keep peeping in my window? Do you know something I don’t know?…