Pietre negre


 

black stone

Sunt un cuplu si le fac pe unde apuca, inclusiv pe plaja si le vand din mers…cand si pe unde dai de ei. Sunt mai multi pe aici care fac o gramada de lucruri, dar putini au si viziune si pasiune. Astia au. Inclusiv poveste.

Nu poti spune sigur care e el si care ea, nu pentru ca ar fi el feminin, cat e ea foarte barbata. Se cara cu mestesugeala si cu cateii dupa ei, incolo si incoace. Una are si pui si p-aia cu pui cu tot o tin intr-un carucior colorat…pe care ea, cu o mana si in amintirea vreunui copil din alta lume sau poate chiar din asta … il tot leagana. Nu se poate negocia nimic cu ei. Ea trateaza aspectele astea, el e permanent prins in lucru si in lumile lui.  M-a intrebat din inertie de unde sunt. Tot din inertie i-am raspuns ca nu conteaza. Ea isi argumenteaza slab ca naiba inflexibilitatea comerciala. I played it low and smiled like a deer…ca sa fie ca ea cand am incercat sa ii spun ceva si am vazut ca se învârtoșează muierește.

Ea e obsedata de pietre si crede in ele (nu stiu daca numai in ele). Mi-a spus ca in fiecare dimineata isi spala pietrele in apa cu sare ca sa le curete de energii nu stiu de care (de la unii si de la altii) si ca sa le incarce cu energia ei si/sau pozitiva….de la un moment dat m-a pierdut, nu mai stiu cu ce energii zicea si in ce ape le mai spala ea.

Mi-a dat sa citesc tot ce stie sa faca piatra asta neagra pe care am vrut-o eu si al carei nume l-am uitat imediat. Are o carticica cu pietre si puterile lor si din aia mi-a dat sa citesc. E in spaniola. Am inteles doua cuvinte, trei le-am intuit…restul a ramas mister.