MPS: Galerie Foto ǂ Baza de Date


Azi am avut stare si timp sa imi mai iau blogul la periat si reorganizat. Am reusit intr-un final sa-mi refac si CV-ul (cat de cat) iar cand am ajuns la faza de inserat link-uri catre companii / proiecte la care am lucrat – am aterizat si pe pagina Studiourile Media Pro (shortcut: M.P.S. – Media Pro Studios)

Servicii de productie – Locatii de film din Romania. Zic ei ca au “Location Database” ori in realitate ce au este o galerie foto, adica un album cu poze din diverse locatii fara nici un fel de functie si mecanism.

Din punct de vedere al unui tool online dar si ca micro-unitate de business (de sine statatoare), albumul asta este aproape complet nefolositor. Nici macar pentru prezentare nu face prea mult sens in anul 2013. Sunt pagini pe Facebook  si bloguri (cu oameni foarte bine documentati) care ofera informatie de foarte buna calitate pe zona locatiilor. Fireste ca nu sunt specializati pe transformarea si pregatirea lor in locatii de filmare, dar asta e altceva – sunt detalii specifice departamentului de locatii film.

Vad multa munca multa si in gol cu organizarea fotografiilor pentru un “carlig” demodat si care este foarte departe de a isi atinge potentialul, ce sa mai discutam de-a face si profit de unul singur (mai ales in perioadele nefericite cand nu se fac filme, “micile” unitati de business online sunt abordari excelente de compensare si supravietuire).

Revenind, diferenta intre un album si o baza de date este foarte mare si merita subliniata.

(Sursa: Wikipedia si Dex):

  • Album: Colecție de fotografii, de ilustrații, de schițe etc., reunite, într-un volum, după o temă unitară.
  • O bază de date, uneori numită și „bancă de date”, reprezintă o modalitate de stocare a unor informații și date pe un suport extern (un dispozitiv de stocare), cu posibilitatea extinderii ușoare și a regăsirii rapide a acestora. La prima vedere sarcina poate părea banală. Totuși, în condițiile în care este vorba de a lucra cu milioane de elemente, fiecare putând consta din mari cantități de date care trebuie accesate simultan prin Internet de către mii de utilizatori răspândiți pe întreg globul; și în condițiile când disponibilitatea aplicației și datelor trebuie să fie permanentă (de ex. pentru a nu pierde ocazia de a încheia afaceri), soluțiile bune nu sunt de loc simple.

 

Ca sa apara si o cireasa pe coliva inspiratiei, dintre toate pozele din dotare au ales pentru cover-ul “Bazei de date”, o poza cu un castel romanesc si cu o cabina telefonica albastra uitata pe iarba la intrarea in castel.

Ok.