Find your flow as an entrepreneur


Gasesc o mare hiba in capacitatea de implementare – pe zona antreprenoriatul social (si in multe alte zone, de altfel – pe aspectul implementarii)- mesajele de genul (bune de altfel – ca mesaj in sine): “hai sa facem pasul de la idee la implementare” – si toata lumea se intalneste continuu cu alta lume ca sa discute despre cum sa faca pasul. Si in 90% din cazuri – uita sa-l mai si faca!

E o mare capcana – din punctul meu de vedere, in care multa lume aluneca. Procesul este exact invers: te apuci sa faci si d-abia apoi / pe traseu te mai intalnesti ca sa vezi ce mai poti face. Socializarea pe subiect este obligatorie – ca instrument de facilitare al implementarii si nu numai – insa NU este primul pas.

Primul pas este sa incepi propriu-zis – cu putinul pe care il ai, cat poti tu, indiferent unde si cum esti pozitionat. Iar prin intermediul socializarii, nu faci decat sa discuti despre dezvoltarea conceptului, imbunatatirea lui sau noi oportunitati in jurul a ceva care deja EXISTA, nu in jurul a ceva care VA EXISTA.

Nu esti vreo corporatie, nu esti vreo institutie sau organizatie si poate nu esti nici vreun om cu bani in pana de idei! Esti doar tu, un om si cu ce ai la indemana! De multe ori, doar cu ce stii sau/si esti dispus sa descoperi!

Am deschis platforma – primordial pentru oamenii care dupa tot felul de tavaluguri, au ramas cu ei insisi si cu o idee! Si cu nimic mai mult!

Pentru ca stiu sigur ca acesti oameni stiu ce inseamna prabusirile a tot ce-au construit, stiu ce inseamna sa ramana doar ei cu ei si sunt oameni neanfricati si pentru care tot ce conteaza este drumul si frumusetea lui. Iar daca inca nu stiu asta, cel putin intuiesc, miros, cauta si vor stii curand!

P.S. Facilitarea unei mai bune intelegeri a acestui lucru, din perspectiva oamenilor care au scris-o si adresata antreprenorilor sociali, am regasit-o foarte cursiv si bine documentata si cu un bun echilibru intre ratiune si spiritualitate – pe site-ul:http://wdprofiletest.com/ – Wealth Dynamics – Global Language Entrepreneurship.

Din zona dezvoltarii personale, dar dintr-un alt unghi – adresat de aceasta data noua- ca oameni, inainte de-a fi profesionisti intr-o zona sau alta – am mai regasit-o la fel de frumos, echilibrat si bine expusa – pe blogul Cameliei Patrascanu –http://www.horoscoptv.ro/blog/2010/09/ingerii-de-serviciu/.